درمان آندومتریوز از چه روشهایی انجام میشود؟ برای درمان آندومتریوز چه بخوریم؟ بهترین دارو برای درمان آندومتریوز چیست؟ بیماری آندومتریوز در صورت درمان نشدن چه خطرات و عوارضی خواهد داشت و برای درمان سریع این بیماری چه روشهایی وجود دارد؟
بیماری آندومتریوز که یک بیماری شایع در زنان و نوعی اختلال رحمی دردناک است، در صورت درمان نشدن میتواند منجر به عوارض جبرانناپذیری مانند ناباروری، سرطان تخمدان یا رحم و … شود. به همین خاطر، درمان این بیماری از اهمیت بالایی برخوردار بوده و در این مقاله به انوع روشهای درمانی آندومتریوز پرداختهایم.
روش های درمانی آندومتریوز
درمان آندومتریوز دارای روشهای مختلفی است که بر اساس شدت و میزان پیشرفت بیماری، وضعیت جسمی بیمار و سوابق قبلی او و … متفاوت بوده و روش درمانی مناسب برای هر بیمار، توسط بهترین متخصص زنان در اصفهان تشخیص داده میشود. در ادامه به برخی از روشهای درمانی بیماری آندومتریوز میپردازیم:
- هورمون درمانی
مصرف داروهای هورمونی مانند قرصهای ضد بارداری، یکی از روشهای درمانی آندومتریوز بوده و در کم شدن و یا از بین رفتن دردهای ناشی از آن، نقش موثر و ویژهای دارد. داروهای هورمونی مناسب برای درمان آندومتریوز همچنین، سبب کند شدن رشد بافت آندومتر شده و از گسترش بیماری و ایجاد بافتهای جدیدتر، جلوگیری خواهند کرد.
- داروهای ضد درد
داروهای غیر استروئیدی، داروهای ضد التهاب و ضد دردی هستند که از آنها برای تسکین دردهای ناشی از آندومتریوز استفاده میشود و البته برای مصرف این گونه داروها مانند ایبوپروفن، ناپروکسن و …، باید حتما با پزشک خود مشورت کرده و در صورت باردار بودن، حتما او را باخبر سازید.
- استفاده از روش های درمانی موثر در باروری
از آن جا که بیماری آندومتریوز، احتمال دارد بارداری فرد را تحت تاثیر قرار دهد، ممکن است پزشک از روشهای مختلف درمان ناباروری برای بیمار خود استفاده کرده تا از این طریق با تحریک تخمکها، این مشکل را برطرف کرده و به تخمکگذاری بیشتر در بدن فرد کمک کند.
- روش های جراحی برای درمان آندومتریوز
جراحی برای درمان آندومتریوز یک روش موثر و شناخته شده بوده که در موارد پیشرفته و حاد این بیماری، انجام خواهد شد. روشهای مختلفی نیز برای انجام این جراحی وجود دارد که از جمله آنها میتوان به جراحی باز شکمی، جراحی لاپاراسکوپی و … اشاره کرد که در میان آنها جراحی لاپاراسکوپی یک روش جدیدتر در جراحی بوده و کم خطرتر و کم تهاجمیتر است.
- هیسترکتومی و برداشتن تخمدان ها
جراحی هیسترکتومی که منجر به برداشتن رحم شده و یا اوفورکتومی که برای برداشتن تخمدانها انجام میشود نیز، درمانهای سریع و موثری در درمان بیماری آندومتریوز هستند. اما این روشها، به دلیل آن که قدرت باروری افراد را تحت تاثیر قرار میدهد، در اولویت نبوده و هنگامی که دیگر روشهای درمانی موثر واقع نشده باشند، پزشک ناچار به استفاده از آنها خواهد بود. افزون بر این، جراحیهایی از این نوع که منجر به برداشتن تخمدانها میشود، تولید هورمونهای زنانه در بدن فرد را کاهش داده و سبب بروز یائسگی زودرس خواهد شد که میتواند بیماریهای قلبی و عروقی و حتی مرگ زودرس را به دنبال داشته باشد.
برای درمان آندومتریوز چه بخوریم؟
برای تسریع روند بهبود بیماری آندومتریوز و افزایش اثربخشی روشهای درمانی لازم است تا به رژیم غذایی خود توجه ویژهای داشته باشید و سعی کنید باید و نبایدهای تغذیهای مهم در درمان این بیماری را جدی بگیرید؛ در ادامه نیز، به برخی از نکات مهم در این مورد پرداختهایم:
- برای تامین اسیدهای چرب ضروری بدن سعی کنید از ماهی سالمون، تخم کتان، گردو و … حتما در برنامه غذایی خود استفاده کنید.
- برای بالا بردن و تامین آهن بدن خود حتما از سبزیجات تیره، کلم بروکلی، آجیل، مغزها، حبوبات و مواد غذایی که سرشار از آهن هستند، استفاده کنید.
- میوه و سبزیجات تازه نظیر پرتقال، توت، اسفناج و همین طور شکلات تلخ و … سرشار از آنتی اکسیدانها هستند و حتما باید آنها را در برنامه غذایی خود قرار دهید.
- مواد غذایی دارای چربی امگا 3 نیز، چربی های سالم و ضد التهابی بوده که به کاهش دردها و علائم ناشی از این بیماری به خوبی کمک خواهند کرد.
- همچنین بهتر است مصرف مواد غذایی مانند گوشت قرمز، چربی های ترانس و اشباع شده، کافئین، گلوتن و … را در طول روند درمانی خود کاهش داده و از خوردن آنها بپرهیزید.
- مصرف مشروبات الکلی، استعمال دخانیات و … را نیز باید قطع کرده و از استعمال آنها اجتناب کنید.